





8th KIPPRA ANNUAL REGIONAL CONFERENCE

THEME: SHAPING PATHWAYS TO FUTURE JOBS: UNLOCKING OPPORTUNITIES FOR THE YOUTH

21ST To 23RD MAY 2025, KSG, NAIROBI DRAFT PROGRAMME

TIME			DAY 1: 21st May 2025
7.30 -	7.30 -	Entertainment	
8.10	8.00	Arrival and registration	on
		Prayers	
		National and East Afi Master of Ceremonie	rican Community Anthem-Choir s (MC)
8.10 - 10.10	8.00 - 8.10	Remarks by Chair of	Board Programmes
8.40 – 9.10 8.10 -		8.10 - 8.30	Conference Overview: Setting the stage on the pathways to future jobs for the youth
8.3		demarks: Director Gene	ral, KSG Prof. Nura Mohammed
·	·	8.40 - 8.50	Remarks by PS, State Department for Economic Planning
		8.50 – 9.00	Remarks by PS, Youth Affairs & Creative Economy: "The future of Jobs for Kenya's Youth"
		9.00 - 9.10	Remarks by PS, Labour and Skills Development in Kenya: "Government initiatives on Labour and skills development to enhance job creation for the youth"
9.10 - 10.10		Common Session	What works for youth
			employment in Africa (KIPPRA-PEP-Mastercard Foundation) (Common
			Session and Q&A)







		Rapporteurs: Elvis Kiptoo, Jecinta Ali and Jepkosgei Barsoget
10.10-10.40		Refreshment Break (Choir)
Sub Theme 1:	Human Capital Develo	pment
10.40-11.40	10.40-11.20 PS 1.1 Venue: Main Hall	Linking early childhood nutrition and cognitive development to future workforce potential (40 mins) Coordinator: Isabella Kiplagat YP: Juliah Adongo Chair: NIPFN- NIFPN - Dr Isabella Kiplagat Rapporteurs: Violet Nyabaro/Casty and Davis Milimo Panelists- 1. APHRC – Monitoring, Evaluation, and Research Officer, Henry Owoko Odera 2. UNICEF – Nutrition Specialist and Advocate, Laura Kiige 3. Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) - 4. Scaling up Nutrition (SUN) - Head of the SUN Focal Point in Kenya - Gladys Mugambi 5. ZIZI Afrique –Director of Advocacy and Partnerships, Mr. Samuel Otieno 6. Food 4 Education - Senior Manager, Policy - Stella Kimani
	11.20-11.40	Plenary (20 Minutes)







10.40-11.20	Aligning education systems with evolving labour market demands,
PS 1.2	fostering TVET, and integrating technology-driven learning (40 mins)
Venue	Coordinator: Melap Sitati
	YP: Julia Adongo
	Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR)
	overview/presentation of findings of study on "Soft-Skills Training, Locus of
	Control, and Labor Market Outcomes of Youth Evidence from a Randomized
	Intervention in Kenya" (7 mins) - Kibrom Abay
	Chair: TVETA (Ag. Director General - Mr. Timothy Katiambo Nyongesa)
	Rapporteurs: Francis Kaloi and Grace Wangari
	Panelists-
	1. ACBF - Head of the ACBF Office in Nairobi, Mr Rodolphe Bancé
	2. RELI Africa: Home - Regional Education Learning Initiative (Mentor) -
	3. KNQA- Kenya National Qualification Authority - Senior Registration and Accreditation Officer, Ms. Rita Mudza,
	4. KICD - CEO Prof. Charles Ochieng' Ong'ondo
	5. Kabarak University TVET Institute - Deputy Director, Dr Faith Yator
11.20-11.40	
	Plenary (20 Minutes)
10.40-11.20	Enhancing Workforce Health, Well-being, and Inclusivity (40 mins)
PS 1.3	Coordinator: Violet Nyabaro
Venue	YP: Juliah Adongo
	Chair:
	Rapporteurs: Kevin Wanjala and Godfrey Mugwimi







		Panelists-
		1. KPMDU (Dr Alice Wairimu)
		2. National Employment Authority (Festus)
		3. COTU - Head of Communication and Personal Assistant, Bro. Bruno
		M. Otiato
	44.20.44.40	4. National Youth Council - Head of Registration and Coordination, Mr.
	11.20 -11.40	Johnson Rithaa
		Plenary (20 Minutes)
11.40-11.50		10 minutes for moving main hall
SUB THEME 2	: Digital transformation	and infrastructure
11.50-12.50	11.50-12.30	Digital transformation and infrastructure for future jobs - (40 mins)
	Common Session 2.0	Coordinator: Remmy Naibei/Martha Naikumi
	Venue	Chair: Communications Authority of Kenya
		Interim chair:
		Rapporteurs: Martha Naikumi , Pamela Muhia and Shadrack Mwatu
		Panelists-
		1. Huwaei - Mr Adam Lane Huawei Kenya Senior Director for Public Affairs
		2. UN- Digital Health Expert - Dr Elizabeth Wamicha
	12.30-12.50	3. Kenya National Library Services = Deputy Director - Planning and
	12.50 12.50	Strategy, Mr. Cyrus Ndogo
		Plenary (20 Minutes)
12.50-14.00		LUNCH BREAK







14.00-15.00	14.00-14.40	Artificial Intelligence, Fifth Industrial Revolution, blockchain and other
	PS 2.1	emerging technologies in the future of work (40 mins)
	Venue: Main Hall	Coordinator: Dr Humphrey Njogu Remmy Naibei
		Chair: Konza Technopolis
		Rapporteurs: Kevin Wanjala and Grace Wangari
		Panelists
		1. GIZ - policy Advocator Tech Taka, Faith Ouma
		2. Qhala Kenya –Senior Product Manager Qhala, Anne Salim
		3. Microsoft - Product Manager Microsoft , Catherine Kyalo
		4. Computer Revolution Africa Group Limited (CRA Group)- Director -
		Business Development and Strateg CRA, Lydia Njaaga
	14.40-15.00	
	1110 13100	Plenary (20 Minutes)
	14.00-14.40	E-mobility and renewable energy for sustainable jobs (40 mins)
	PS 2.2	Coordinator: Dr Humphrey Njogu
	Venue	Chair: Basigo Limited – Head of Marketing and Communication BasiGo,
		Ms Dorcus Kamotho
		Rapporteurs: Francis Kaloi and Jecinta Ali
		Panelists:
		1. EPRA – Director General Mr. Daniel Kiptoo
		2. E-mobility Association of Kenya-Consultant Electric mobility, Dennis
		Wakaba
		3. (IDInsight) – Director and Kenya Country Lead IDinsight, Dr Martin Atela







		4. Flone Initiative – Women in Mobility- Head of Programmes, Lucy
		<u>Kihonge</u>
		5. Moja EV Africa – Assistant CEO of Moja EV Kenya, Mr. Erick Lumallas
		6. Ministry of Transport - Engineer Michael Muchiri, Senior Principal
		Superintending Engineer
	14.40-15.00	Plenary (20 Minutes)
	14.00-14.40	Housing and urban development for future workforce (40 mins)
		Coordinator: Martha Naikumi
	PS 2.3	Chair: World Bank
	Venue	Rapporteurs: Elvis Kiptoo and Jepkosgei Barsoget
		Panelists:
		1. National Housing Corporation – Project Manager, QS. Pius Omullo
		2. Lucy Owano – FSD
		3. Kenya Engineering Technology Registration Board (KETRB) - Madam
		Florence Kigo, CEO
		4. National Housing Corporation – QS. Pius Omullo
		5. NCA- Executive Director NCA, Eng Maurice Akech
		6. UN Habitat- Housing Development Expert ROAf, UN-Habitat, Susan
		Araka
	4.4.40.45.00	7. Financial Sector Deepening - Project manager Lucy Owano
	14.40-15.00	Plenary (20 Minutes)
15.00-15.10		10 minutes for moving main hall
SUB THEME 3	3: Creative economy, tale	
15.10-16.10	15.10-15.50	Exploring creative industries for job creation (40 mins)
	Common Session 3.0	Coordinator: Anne Gitonga







Chair:) Peter Quest – Head, Youth Programs, Innovation and Business Development (Kenya School of Government) Rapporteurs: Violet Nyabaro/Casty, Davis Milimo and Godfrey Mugwim Panelists- 1. Kenya Copyright Board (KECOBO) – Sharon Wata, Deputy Direc Training and Research 2. Music Copyright Society of Kenya - Dr Ezekiel Mutua – CEO	tor,
Rapporteurs: Violet Nyabaro/Casty, Davis Milimo and Godfrey Mugwim Panelists- 1. Kenya Copyright Board (KECOBO) – Sharon Wata, Deputy Direc Training and Research 2. Music Copyright Society of Kenya - Dr Ezekiel Mutua – CEO	tor,
Panelists- 1. Kenya Copyright Board (KECOBO) – Sharon Wata, Deputy Direc Training and Research 2. Music Copyright Society of Kenya - Dr Ezekiel Mutua – CEO	tor,
 Kenya Copyright Board (KECOBO) – Sharon Wata, Deputy Direc Training and Research Music Copyright Society of Kenya - Dr Ezekiel Mutua – CEO 	
Training and Research 2. Music Copyright Society of Kenya - Dr Ezekiel Mutua – CEO	
2. Music Copyright Society of Kenya - Dr Ezekiel Mutua – CEO	ent,
	ent,
3. Kenya Cultural Center - Mr Michael Pundo, CEO	ent,
4. KCA University - Dr Zipporah Okoth - Chair of Department	
Performing Arts, Film and Media Studies	
5. Film Industry Development, Kenya Film Commission - John Kyalo	
6. Director, Kenya International Theatre Festival (KITFest) - Ben	son
Ngobia	
7. Deputy Director Monuments and Research, National Heroes Council	il -
Dr David Mbuthia	
Plenary (20 Minutes)	
15.50-16.10	
16.10-16.20 10 minutes for moving to parallel session venues	
16.20-17.20 16.20-17.00 Opportunities in performing arts, film and interactive media (40 mins)
PS 3.1 Coordinator: Anne Gitonga	
Venue YP: Esther Omosa	
Chair: Kenya Film and Television Professionals Association (KFTPA) -	
Ezekiel Onyango – Chairperson	
Rapporteurs: Shadrack Mwatu and Pamela Muhia	







	Panelists:
	 Kenya Cultural Centre/Kenya National Theatre - Mr Michael Pundo- CEO
17.00-17.20	 Film Industry Development, Kenya Film Commission - John Kyalo Kenya Film Classification Board - Mr. Marcos Masiga - Ag. Licensing Manager Kenya Copyright Board (KECOBO) - Sharon Wata Deputy Director Training and Research Music Copyright Society of Kenya (Dr Ezekiel Mutua) CEO Music Copyright Society of Kenya - Dr. Ezekiel Mutua CEO Ghetto Radio - Mr Julius Owino - Managing Director , Permanent Presidential Music Commission - Dr Donald Otoyo, Director, Utetezi Arts and Insights - Mr Fedari Oyagi - Executive Director Kenya International Theatre Festival (KITFest) - Benson Ngobia, Director
17.00 17.20	Plenary (20 Minutes)
16.20-17.00 PS 3.2 Venue	Leveraging on cultural heritage, sports and e-sports for job creation (40 mins) Coordinator: Anne Gitonga YP: Esther Omosa Chair: KNATCOM/UNESCO-Dr James G. Njogu Rapporteurs: Martha Naikumi and Kevin Wanjala Panelists:







	 National Museums of Kenya - (Dr Purity Kiura) Chief Research Scientist in matters heritage Nyayo Rising Stars SC – Mannaseh Oiro Athletics Kenya - Lt. Gen (Rtd.) Jackson Tuwei, President Kenya Rugby Union – Thomas Odundo (CEO) Kenya Cultural Centre/Kenya National Theatre - Mr Michael Pundo-CEO
	6. Deputy Director Monuments and Research, National Heroes Council - Dr. David Mbuthia
17.00-17.20	Plenary (20 Minutes)
16.20-17.00	Opportunities in visual arts, fashion and design (40 mins)
PS 3.3	Coordinator: Anne Gitonga
Venue	YP: Esther Omosa
	Chair: Roy Gitahi (Arts at Work)
	Rapporteurs: Francis Kaloi and Elvis Kiptoo
	Panelists:
	1. Kenya Fashion Council – Sydney Augustino Owino (Vice Chairman)
	2. The GoDown Arts Centre – Joy Mboya (Executive Director)
	3. Pinkfoot - Stephen Nderitu (Creative Lead)
	4. Wazawazi -Chebet Mutai (Founder /CEO)
	5. Connie Aluoch Styling Management - Connie Aluoch(Founder/
	Director/Lead Stylist/Image Consultant)
	6. Liz Njoroge Collections – Liz Njoroge (Founder and Head Designer)
17.00-17.20	Plenary (20 Minutes)







17.20-17.50		Fireside Chat and Refreshments
17.50-18.30	17.50-18.30 Common Session Venue	Chairs of the Parallel sessions to present key highlights from their parallel sessions (30 minutes) Chair- Rapporteurs: Davis Milimo and Godfrey Mugwimi Chair PS1.1- 5 Minutes Chair PS1.2- 5 Minutes Chair PS1.3- 5 Minutes Chair PS1.4- 5 Minutes Chair PS1.5- 5 Minutes Chair PS1.6- 5 Minutes
TIME		DAY 2: 22ND MAY 2025
7.00-8.00		KIPPRA Documentary
8.30-8.40		Prayers (XX)
8.40-9.00		Recap of Day one- Key Highlights
SUB THEME	4: Gender, equity and in	clusion
09.00-10.00	09.00-09.40	Gender parity and social inclusion in the future of work (40 mins)
	Common Session 3.0	
	Venue	Coordinator: Nancy Nafula
		YP: Sharon Korir
		Chair: UN Women







		Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR) to give overview on gender parity and social inclusion in the future of work - Nicoline de Haan (7 minutes) Rapporteurs: Martha Naikumi, Pamela Muhia and Shadrack Mwatu Panellists:
		 National Gender and Equality Commission (NGEC)-George Wanyonyi) UNICEF –Lilian Nabwale
		 Regional Education Learning Initiative (RELI) – Dr Irene Nyamu(CEO) Zizi Afrique (Mr. Samuel Otieno -Director of Partnerships) OXFAM -Jackline Migide
	9.40-10.00	Plenary (20 Minutes)
10.00-10.30	CIONA OFFICIAL O	Refreshments PENING OF THE CONFERENCE
	SION 1: OFFICIAL O	PENING OF THE CONFERENCE
10.30-12.30		Signing of the Visitors' Books at VIP Lounge and briefing to Hon. John Mhadi Cabinet Socretary The National Treesury and Feen aming Planning
		Mbadi , Cabinet Secretary, The National Treasury and Economic Planning, and Hon. Salim Mvurya , Cabinet Secretary, Ministry of Youth Affairs,
		Creative Economy and Sports.
		Tour of exhibition booths by the Cabinet Secretaries, Principal Secretaries and
		other dignitaries.
		- National Anthem and East Africa Anthem by the Kenya School of
		Government Choir
		- Prayers -Entertainment by Kenya School of Government Choir







ector General, Kenya
recutive Director,
RA Board.
ary, State Department for
etary, The National
nief Guest Hon. Salim
fairs, Creative
iest, Hon. Salim
ture of work (40 Mins)
epkosgei Barsoget
A/a ma h a
Wambua
Deffi
Í







	6. Kenya National Human Rights Commission
14.10-14.30	Plenary (20 minutes)
13.30-14.10	Diversity, equity and inclusion in the future of work (40 Mins)
PS 3.2	
Venue	Intergenerational workforce dynamics
	Inclusion of PWDs into the workforce
	Coordinator: George Lutomia
	YP: Sharon Korir
	Chair: George Wanyonyi -NGEC
	Rapporteurs: Jecinta Ali and Pamela Muhia
	Panelists:
	1. CAP Youth Empowerment Institute (CAP YEI) —Pricilla Kerebi
	2. Women in Agric -AGRA-Ms Jacqueline Chepkoech
_	3. Kenya School of Special Education (KISE) -Dr Lynett Ong'era
	4. Public Service Commission –Mr Isaac Shaasha
14.10-14.30	Plenary (20 Minutes)
13.30-14.10	The future of social protection and social justice in the future jobs (40
PS 3.3	Mins)
Venue	Coordinator: George Lutomia
	YP: Sharon Korir
	Chair:
	Rapporteurs: Shadrack Mwatu and Martha Naikumi
	Panelists:







	14.10-14.30	 National Council for Children's Services (NCCS) - Mr. Peter Irungu, IFPRI International Food Policy Research Institute (IFPRI) – Clemens Breisinger National Employment Authority - Festus Mutuse International Centre for Research on Women – Chryspin Afifu National Council for Persons with Disabilities - Dennis Moturi Plenary (20 Minutes)
14.30-14.40		10 minutes for moving main hall
SUB THEME	5: Industrialization and	Trade
14.40-15.40	14.40-15.20	Industrialization, trade and financial access for MSME (40 mins)
	Common session 4.0	Coordinator: Moses Njenga
	Venue	YP: Patricia Gicharu Chair: AERC - Dr. Dianah Ngui Muchai Rapporteurs: Kevin Wanjala, Francis Kaloi and Joab Odhiambo/Grace Wangari Panelists:
		 Kenya Association of Manufacturers - Dr Simon Githuku East African Chamber of Commerce, Industry and Agriculture (EACCIA) - Charles Kahuthu, CEO Export Processing Zones Authority (EPZA) - Francis Rotich SME Support Center - Ms. Linda Onyango Kenya Industrial Research and Development Institute (KIRDI) - Dr Hannah Kamano







	15.20-15.40	6. Parliament - Esther Okenyuri (Vice Chair, Trade – Parliament)
		7. IOME Innovation Lab- Nassor Abdalla
		Plenary (20 Minutes)
15.40-15.50		10 minutes for moving to parallel session venues
15.50 - 16.50	15.50-16.30	Access to markets for youth-led businesses and innovations (40 Mins)
	PS 4.1	Chair:
	Venue	Rapporteurs: Elvis Kiptoo and Godfrey Mugwimi
		Panelists:
		1. Kenya Bureau of Standards (KEBS)- Esther Ngari
		2. Export Processing Zones Authority – Francis Rotich
		3. AFRI scope - Isak Pretorius, CEO
		4. Tangla Gardens, Joseph Opondo, CEO
		5. Royalty Homes - Andrew Sikwe
		Plenary (20 Minutes)
	16.30-16.50	
	15.50-16.30	Future of jobs in MSMEs and industrialization (40 Mins)
	PS 4.2	YP: Patricia Gicharu
	Venue	Chair: CEO EACCIA
		Rapporteurs: Violet Nyabaro and Davis Milimo







	Panelists:
	 Baye Africa -Fredrick Ang'ienda, Managing Director Association of Startup and SME Enablers of Kenya (ASSEK) - Mercy Kimalat National Youth Council (NYC) - Johnson Ridhaa Plenary (20 Minutes)
16.30-16.50	AD A FT
15.50-16.30	Access to finance for youth-led startups (40 mins)
PS 4.3	
Venue	Coordinator: YP: Chair: African Economic Research Consortium (AERC) - Dr Dianah Ngui Muchai
	Rapporteurs: Jecinta Ali and Jepkosgei Barsoget
	Panelists:
	1. Metropol CRB - Mr. Gideon Kipyakwai 2. TALA Kannady Osara
	2. TALA - Kennedy Osore
	3. Catholic Relief Services (Irene Wairimu Mwangi) 4. Konya Bankors Association (KBA)
	4. Kenya Bankers Association. Kenya Bankers Association (KBA) - Roselyne Njino







	16.30 – 16.50	Plenary (20 Minutes)
16.50-17.00		10 minutes for moving main hall
17.00-17.40	17.00-17.40 Common Session Venue	Chairs of Parallel sessions to key highlights from their parallel sessions (40 Mins) Chair/Coordinator- Rapporteurs: Pamela Muhia and Jepkosgei Barsoget
17.40-16.10		Refreshments and Departure

TIME		DAY 3: 23 RD MAY 2025
7.00-8.00		KIPPRA Documentary
8.00-08.10		Prayers
8.10-8.30		Recap of Day Two: Key Highlights by
SUB THEME 6:	Emerging sectors in	agriculture and agribusiness
08.30-9.30	08.30-09.10	Maximizing opportunities for emerging sectors in agriculture and
	Common Session	agribusiness (40 mins)
	5.0	Coordinator: Evans Ngenoh
	Venue	YP: Jimson Mwikamba
		Chair: nternational Potato Centre – Dr Mukani Moyo
		Josphat Korir: 7 mins presentation on evolution of youth engagement in
		agrifood value chains in Kenya







		Discussion Questions
		Rapporteurs: Francis Kaloi, Kevin Wanjala and Joab Odhiambo/Grace Wangari Panelists:
		 Agriculture and Food Authority (AFA) - Dr Bruno Linyiru, OGW – Director General YARA International - Ms Carol Mumo, Head of Social Impact &
		Innovation (Africa) at
		3. Kenya Agriculture and Livestock Research Organization (KALRO) - Dr Jessica Ndubi
		4. Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA) – Jeremiah Rogito – Program Coordinator & Regenerative and climate smart agriculture expert at
		5. GIZ - Sarah Mango
		6. KENAFF Young Leader - Kamau Njoroge
	09.10-09.30	Plenary (20 Minutes)
9.30-09.40		10 minutes for moving to parallel session venues
	09.40-10.20	Transforming Agriculture through Climate-Smart Practices, Agri-
	PS 5.1	Tourism: Pathways to Sustainable Youth Employment (40 Mins).
	Venue	Coordinator: Hillary Wakhungu
		YP: Jimson Mwikamba
		Chair: Dr Joseph Karugia (ILRI/CGIAR)
		Rapporteurs: Jecinta Anomat and Davis Milimo







	Panelists:
	 Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA)- Dr Abel Kiwia – Regenerative and Climate Smart Agriculture expert at Transforming ecosystems for jobs in agriculture through Technology and Innovation (TEJATI) Emma W. Murangiri, National Program Coordinator ASK Nakuru National Show - Dr. Perminus Migwi - Branch Chairman CAP Youth Empowerment Institute (CAPYEI) - Dennis Muchiri - Training Operations Manager GIZ - Allan Ligare - Ngare Holding Kenya National Farmers' Federation (KENAFF) - Mary Kageni - Head of Climate Action Plenary (20 Minutes)
10.20-10.40	
09.40-10.20	Youth employment opportunities in Kenya's blue and green (40 Mins)
PS 5.2	Coordinator: Francis Kaloi
Venue	YP: Jimson Mwikamba Chair: Dr Rahma Adam/ World Fish
	Discussion Questions
	Rapporteurs: Violet Nyabaro and Godfrey Mugwimi Panelists:
	 Bandari Maritime Academy - Dr Erick Katana, CEO Kenya Marine and Fisheries Research Institute (KMFRI) - Dr Paul Orina, Snr Research Scientist







	3. Safi Organics - Mr Samuel Rigu, CEO
	4. Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA) - Mr Reuben Gicheha
	 Agriculture financing expert at
	5. Kenya Forestry Research Institute (KEFRI) - Mr Jonah Kiprop
	Plenary (20 Minutes)
10.20-10.40	
09.40-10.20	Technology, Mechanization and enhancing resource efficiency in
PS 5.3	agricultural value chains for sustainable livelihoods (40 Mins)
Venue	Coordinator: Evans Ngeno
	YP: Jimson Mwikamba
	CGIAR: To give overview 20presentation (7 minutes)
	Chair:
	Rapporteurs: Martha Naikumi and Pamela Muhia
	Panelists:
	1. Kenya Industrial Research & Development Institute (KIRDI) - Eng.
	Mutonga
	2. AGRA - Dr Jeremiah Rogito - Program Coordinator & Regenerative
	and climate smart agriculture expert
	3. Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR)
	Isabelle Baltenweck
	4. Prof. Joseph Kieyah
	Plenary (20 Minutes)







	10.20-10.40	
10.40-11.10		Refreshments
SUB THEME	7: Resilience and adap	tability
11.10-12.10	11.10-11.50	Tapping opportunities in sustainability to build resilience and
	Common Session	adaptability for future jobs (40 Mins)
	6.0	Coordinator: Jecinta Anomat
	Venue	YP: Ramadhan Mafta
		Chair: UNDP
		Rapporteurs: Shadrack Mwatu, Jepkosgei Barsoget and Elvis Kiptoo
		Panelists:
		1. UNEP - (Dr Rajiv Garg – Country Director)
		2. National Environmental Authority (NEMA) Dr. Omambia)
		3. Oxfam (Jackline Migide)
		4. Carbon Africa - Omwenga
		5. Kenya Bankers Association Dr Samuel Tiriongo
		6. KENGEN - Jame Metto
		7. Kenya Private Sector Alliance (KEPSA) -Dr. Jackson Koimbori
		8. Kenya Association of Manufacturers (KAM) - Dr. Simon Githuku
		9. Youth in Climate Change Action - Elsie Gathanju
	11.50-12.10	Plenary (20 Minutes)
12.10-12.20		10 minutes for moving to parallel session venues
	12.20-13.00	Promoting circularity and environmental conservation to foster future
	PS 6.1	jobs (40 Mins)
	Venue	Coordinator: and Jecinta Anomat
		YP: Ramadhan Mafta







	Chair: National Environment Management Authority (NEMA) (Dr. Omambia)
	Rapporteurs: Kevin Wanjala and Godfrey Mugwimi
	Panelists:
	United Nations Environment Programme (UNEP)- Dr Rajiv Garg – Country Director
	2. Kenya Forest Research Institute (KEFRI) – Dr Vincent Oeba
	3. Tech Taka - Faith Ouma
	4. Global Forecast System (GFS)- Dr Sarah Njau
	5. Kenya Institute for Public Policy Research and Analysis (KIPPRA) (Shadrack
	Mwatu)
	Plenary (20 Minutes)
13.00-13.20	
12.20-13.00	Climate financing and carbon credit markets for sustaining future jobs
PS 6.2	(40 Mins)
Venue	Coordinator: Francis Kaloi
	Goordinator: Transis Traior
	YP: Ramadhan Mafta
	YP: Ramadhan Mafta Chair: Capital Market Authority (Edwin Ongera)
	YP: Ramadhan Mafta







		5. Global Youth Climate Action Fund (Dolphine Magero)
		Plenary (20 Minutes)
	13.00-13.20	
	12.20-13.00	Strengthening climate-smart governance for sustainable jobs for the
	PS 6.3	youth (40 Mins)
	Venue	Coordinator: and Jecinta Anomat
		YP: Ramadhan Mafta
		Chair:
		Rapporteurs: Shadrack Mwatu and Joab Odhiambo/ Grace Wangari
		Panelists:
		1. Youth in Climate Change Action (Abdulsalam Ahmed)
		2. Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA) (Dr Jeremiah Rogito)
	12.00.12.20	3. Wajir young farmer - Mohamed Hassan
	13.00-13.20	
		Plenary (20 Minutes)
13.20-14.20		LUNCH
SUB THEME 8	: Data management f	or job creation
14.20-15.20	14.20-15.00	The role of data management in promoting job creation (40 Mins)
	Common Session	Coordinator: Boaz Munga Samuel Kaunde
	7.0	YP:
	Venue	Chair: KNBS – Dr. Macdonald George Obudho
		Rapporteurs: Elvis Kiptoo and Davis Milimo
		Panelists:
		1. International Food Policy Research Institute (IFPRI): Clemens Breisinger
		2. Partnership for Economic Policy – Prof. Jane Mariara







		3. ID Insight - Dr Martin Atela
		4. Taita Taveta University - Dr Nahshon Adero
		5. Plenary (20 Minutes)
	15.00-15.20	
16.30-16.40		10 minutes for moving main hall
15.20-17.00	SPECIAL SESSION 2: WRAP UP AND WAY FORWARD	
	Chair:	
	Rapporteurs:	
	SS2.1	Conference Resolutions - Presentation of Conference Communique
	SS2.2	Vote of Thanks by
	SS2.3	Closing Remarks Board Chair
	SS2.4	Official Closing PS, State Department for Economic Planning
17.00-17:30		Refreshments