KARC 2024 Logo
DAY 1
TIMESESSIONACTIVITIES
7.00 - 8.15Preliminaries
​Video Entertainment
7.45 - 8.15Arrival and Registration
8.15 - 8.30Entertainment,
​Prayers,
​National and East African Anthem
​Master of Ceremonies (MC)
8.30 - 8.40Opening Remarks
8.40 - 10.108.40 - 8.55​​​​: ​Common Session 1.1

​8.55 - 9.10: Common Session 1.2

9.10 - 9.50: Common Session 1.3

​9.50 - 10.10

Conference Overview - Setting the stage for the future of industrialization in Kenya

​The future of industrialization in Kenya

​Kenya's industrialization path with Vision 2030 and beyond

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
10.10 - 10.40Refreshment Break
                                               Sub Theme 1: Policy, Legislative and Institutional Framework in Accelerating Industrialization in Kenya
10.40 - 12.4010.40 - 11.20: Common Session 1.4

​11.20 - 11.40


​​11.40 - 12.20: Common Session 1.5

​12.20 - 12.40

​Industrialization for developing countries: what it really means
​​
​Panel discussion
​Pleanary (20 Minutes)

​Positioning MSEs as a bedrock for industrialization (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
12.40 - 13.40Lunch Break
13.40 - 14.5013.40 - 14.20 Parallel Session 1.1

​14.20 - 14.40


​13.40 - 14.20 Parallel Session 1.2
​​
​14.20 - 14.40

​​
​13.40 - 14.20 Parallel Session 1.3

​14.20 - 14.40
The future industrialization in the context of second-hand economy (40 mins)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Institutional support for Industrialization : Assessing the Role of Government Agencies and Private Sector Partnerships 

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Policy, Legislative and Regulatory Challenges and Opportunities in Industrialization (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
Sub Theme 2: Capabilities with the 4th industrial Revolution
14.40 - 15.5014.50 - 15.30: Common Session 1.6

​​
​15.30 - 15.50
Future Technology for industrialization (4th Industrial revolution, the internet of things, artificial intelligence,
​big data, block chain) (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
15.50 - 16.10Refreshments
16.10 - 17.1016.10 - 16.50 Parallel Session 1.4

​16.50 - 17.10


​16.10 - 16.50: Parallel Session 1.5

​16.50 - 17.10


​16.10 - 16.50: Parallel Session 1.6

​16.50 - 17.10
Harnessing industrial capabilities to propel growth (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Skills for emerging technologies in industrialization (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Transformative effects of the 4IR on different Industrial sectors (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
17.20 - 17.5017.20 - 17.50: Common Session 1.7Chairs of the Parallel sessions to present key highlights from their parallel sessions (30 Minutes)
DAY 2
7.00 - 8.00
Documentary
8.00 - 8.10Prayers
8.10 - 8.35Recap of Day One
Sub Theme 4: Value chain development, industrial crops, natural resources and emerging sectors- Case for the Lake Regional Economic Bloc
8.35 - 10.358.35 - 9.15: Common Session 2.1

​9.15 - 9.35


​9.35 - 10.15: Parallel Session 2.1

​10.15 - 10.35


​9.35 - 10.15 Parallel Session 2.2

​10.15 - 10.35


​9.35 - 10.15 Parallel Session 2.3

​10.15 - 10.35
Production and use of appropriate technology in industries (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Exploiting value addition opportunities in livestock and industrial crops (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Diversification to high value products including motor vehicles, digital and mobile devices and pharmaceuticals (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Exploiting the AFCTA markets for manufactured goods (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
10.35 - 10.55Refreshments
SPECIAL SESSION 1: OFFICIAL OPENING OF THE CONFERENCE
10.55 - 11.55Special Session 1.1

​Special Session 1.2

​Special Session 1.3

​Special Session 1.4

​Special Session 1.5

​Special Session 1.6

​Special Session 1.7
Recap of Conference Agenda

​Welcoming Remarks - ED, KIPPRA

Opening Remarks - Chairperson, KIPPRA Board

Speech - CS, Ministry of Investment, Trade and Industry​

​Speech - CS, National Treasury and Economic Planning

​Speech - Governor, Kisumu County

​Keynote Address and Official Opening
Sub Theme 5: Industrial Development Enablers at National and County Level
11.55 - 12.30: Common Session 2.2

​12.30 - 12.50

The role of county governments in promoting industrialization (40 Minutes)

​Panel discussions
​Plenary (20 Minutes)
12.50 - 13.50Lunch Break
13.50 - 15.0013.50 - 14.40: Parallel Session 2.4

​14.40 - 15.00

​​
​13.50 - 14.40: Parallel Session 2.5

​14.40 - 15.00


​13.50 - 14.40: Parallel Session 2.6

​14.40 - 15.00

Renewable energy for sustainable industrial development in countries (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​e-mobility for efficient transportation (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Smart applications for infrastructure services (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
Sub Theme 6: Financing Industrial Activities
15.10 - 16.1015.10 - 15.50: Common Session 2.3

​15.50 - 16.10

The future of financial system in mobilizing resources for industrialization (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
16.10 - 16.30Refreshments
Sub Theme 7: Opportunities for Green Industrial Initiatives
16.30 - 18.0016.30 - 17.10: Parallel Session 2.7

​17.10 - 17.30


​16.30 - 17.10: Parallel Session 2.8

​17.10 - 17.30


​16.30 - 17.10: Parallel Session 2.9

​17.10 - 17.30


​17.30 - 18.00: Common Session 2.4
Critical minerals and green industrialization (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​e-waste and circular economy for sustainable industrial development (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Carbon market opportunities in industrialization in counties (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Chairs of parallel sessions to key highlights from their parallel sessions (45 Minutes)
Kisumu Governor's Dinner
DAY 3
7.00 - 8.00Documentary
8.00 - 8.10Prayers
8.10 - 8.30Recap of Day 2
Sub Theme 8: Compliance of Quality and Standards of Products
8.30 - 10.308.30 - 9.10: Common Session 3.1

​9.10 - 9.30


​9.30 - 10.10: Parallel Session 3.1

​10.10 - 10.30


​9.30 - 10.10: Parallel Session 3.2

​10.10 - 10.30


​9.30 - 10.10: Parallel Session 3.3

​10.10 - 10.30
Future of quality and standards for competitive industrial products (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Industrialization and export growth  - beyond ACFTA (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Dealing with counterfeit for industrial growth (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Consumer protection and product safety (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
10.30 - 10.50Refreshment
Sub Theme 9: The Nexus Between Demographic Characteristics and Industrialization Process
10.50 - 13.0010.50 - 11.30 Common Session 3.2

​11.30 - 11.50


​12.00 - 12.40: Parallel Session 3.4

​12.40 - 13.00


​12.00 - 12.40: Parallel Session 3.5

​12.40 - 13.00


​12.00 - 12.40: Parallel Session 3.6

​12.40 - 13.00
The nexus between demographic characteristics and industrialization process (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Youth and employment opportunities with industrialization (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Mainstreaming disabilities in the industrialization process (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Gender sensitive industrialization process (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)
13.00 - 14.00Lunch
Sub Theme 10: The Reliability and Opportunities in Industrial Data
14.00 - 16.3014.00 - 14.40: Common Session 3.3

​14.40 - 15.00


​15.00 - 15.40: Common Session 3.4

​15.40 - 16.00


​16.00 - 16.30
Future for basic data for constructing statistical indicators of industrial development (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Data sourcing for industrial statistics such as big data (40 Minutes)

​Panel discussion
​Plenary (20 Minutes)

​Chairs of parallel session to key highlights from their parallel sessions (30 Minutes)
Special Session 2: Wrap up and way forward
16.30 - 17.00Special Session 2.1

​Special Session 2.2

​Special Session 2.3

​Special Session 2.4
Conference resolutions - Presentation of conference communique

​Vote of Thanks

​Closing Remarks

​Official Closing
Refreshments as guests leave at their own pleasure